Synnytyksen tarpeistoa kokoamaan

Meillä synnytykseen valmistauduttiin alkaen pentulaatikon rakentamisella, jonka Jussi nikkaroi käsittelemättömästä puusta- pois nostettavalla katolla. Teimme toki myös sen perinteisemmän vaihtoehdon pahvilaatikkoon, vaan Helmen valinta olikin sitten pentukehä. Sinänsä se oli oikein hyväkin juttu, koska mahdollisti hyvin avustamisen varsinaisen synnytyksen ollessa käsillä.

  • Ennen synnytystä Helmen into vuohenmaitoa kohtaa ei ollut mainittavaa...
  • #peijontila
  • Viihdykettä pikkuisille
  • Jussin rakentama portti portaiden turvaksi- pentu varma, Helmi emoa se ei juuri edes hidasta

Myös mahdollisesti muut tarpeet olivat ajoissa hankintalistalla- ja hyvä niin. Ei niitä kaikkia aivan heti kyllä löydettykään. Letkutustarpeen varalle olin hankkinut ne jo viime syksyn genetiikan syventävän kurssin tapaamisesta Tampereella. Toinen iso asia oli kasvattaja ystävämme kautta hankittu Mirackle Nipple- mikä on kuulemani mukaan, jopa pelastanut monen heikomman pennun hengen.

Olin vertaillut kokemuksia ja vaihtoehtoja lisäruokinnan varalle ja valitsimme perinteisen maidonkorvike jauheen lisäksi myös vuohenmaitoa. Varasin etukäteen Peijon tilalta Sastamalasta maitoa arvioidun lasketun ajan tietämille, jonka sitten kaksi päivää ennen noudettiin. Pakastimme sen 2 dl annospusseihin, josta se olisi sitten hyvä sulattaa vesihauteessa tarvittaessa.

Tämän kautta meille muodostui oikeastaan kissan synnytykseen aika monipuolinen varustelaukku, joka on jatkossa sitten valmiina & vaikka auttamaan tarpeen tullen jotakin toista mikä sisällöstä tarpeen olisi.

Helmen petailu alkoi alkoi vasta pari päivää ennen synnytystä. Kaikki kolme vaihtoehtoa tarkistettiin ja korjailtiin- useaan kertaan.

Sain arvokkaita neuvoja ettei pesä saa olla liian pehmeä eikä monikerroksinenkaan. Parhaaksi sitten todettiin neutraalilla pesuaineella pestyt vauvan liinavaatteet. Toki muovitetut alustat ovat ne mitä H-hetkellä olisi päällimmäisinä, sekä helppo ja nopea vaihtaa puhtaisiin. Ne meillä olikin valmiina jo näyttelyvarustus tarvikkeiden puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s